Zdanění titulkování přes internet II
Téma indítója: Rejzkova
Rejzkova
Rejzkova
Local time: 09:25
angol - cseh
+ ...
Jan 3, 2018

Před časem jsem se zde dotazovala, zda při titulkování pro firmu sídlící v USA musím být registrována jako plátce DPH. Dověděla jsem se, že ne. Protože jsem pro tuto firmu v roce 2017 skutečně začala pracovat, mám nový dotaz. Kam v daňovém přiznání uvést příjmy z této činnosti? Do "příjmů ze zahraničí", nebo je normálně přičíst k ostatním příjmům? Na začátku spolupráce jsem s firmou podepsala smlouvu o spolupráci. Honoráře mi chodí na PayPal a... See more
Před časem jsem se zde dotazovala, zda při titulkování pro firmu sídlící v USA musím být registrována jako plátce DPH. Dověděla jsem se, že ne. Protože jsem pro tuto firmu v roce 2017 skutečně začala pracovat, mám nový dotaz. Kam v daňovém přiznání uvést příjmy z této činnosti? Do "příjmů ze zahraničí", nebo je normálně přičíst k ostatním příjmům? Na začátku spolupráce jsem s firmou podepsala smlouvu o spolupráci. Honoráře mi chodí na PayPal a odtud si je posílám na účet. Na jiném fóru jsem se dočetla, že mám sečíst všechny příjmy v dolarech, nikoli částky, které mi přišly do banky v korunách. Podle jakého kurzu je mám přepočítat? Jde o zhruba 26 000 korun.Collapse

Tomas Mosler, DipTrans IoLET MCIL MITI
Tomas Mosler, DipTrans IoLET MCIL MITI  Identity Verified
Csehország
Tag (2008 óta)
angol - cseh
A WEBOLDALAT LOKALIZÁLÓ FORDÍTÓ
reakce Jan 4, 2018

Platbu přičtěte k ostatním příjmům, příjem účtovaný OSVČ s českou fakturační adresou není z hlediska daní příjem ze zahraničí.

Přepočet cizí měny lze provést několika způsoby, asi nejjednodušší je použít jednotný kurz, který každoročně v lednu vyhlašuje (zpětně za předchozí rok) ministerstvo financí na základě průměrných kurzů ČNB.

Za rok 2016 (ten nepoužívejte) jsou
... See more
Platbu přičtěte k ostatním příjmům, příjem účtovaný OSVČ s českou fakturační adresou není z hlediska daní příjem ze zahraničí.

Přepočet cizí měny lze provést několika způsoby, asi nejjednodušší je použít jednotný kurz, který každoročně v lednu vyhlašuje (zpětně za předchozí rok) ministerstvo financí na základě průměrných kurzů ČNB.

Za rok 2016 (ten nepoužívejte) jsou jednotné kurzy zde:
http://www.financnisprava.cz/cs/dane/novinky/2017/stanoveni-jednotnych-kurzu-za-zdanovaci-7789

Za rok 2017 by se měly do dvou týdnů objevit tady:
http://www.financnisprava.cz/cs/dane/novinky/2018

Kurzem platným pro USD pak přepočítáte součet příjmů v dané měně za celý kalendářní rok.
Collapse

Rejzkova
Rejzkova
angol - cseh
+ ...
TÉMAINDÍTÓ
Zdanění titulkování přes internet II Jan 4, 2018

Děkuji pěkně za odpověď. Helena Rejžková

Ehhez a fórumhoz nincs külön moderátor kijelölve.
Ha a webhely szabályainak megsértését kívánja jelenteni, vagy segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba a webhely munkatársaival ».

Zdanění titulkování přes internet II

Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »